Blackberry 
Cybersecurity

október 21, 2024

BlackBerry – a kiberbiztonsági piac meghatározó szereplője

A BlackBerry (régebben: Research In Motion (RIM)) egy kanadai technológiai vállalat, amely az 1990-es években forradalmasította a mobil kommunikációt. A nevükhöz fűződik az első olyan mobiltelefon, amely képes volt e-maileket fogadni és küldeni. A BlackBerry ezzel új dimenziót nyitott az üzleti életben. A készülékek gyorsan népszerűvé váltak a vállalati vezetők és a pénzügyi szakemberek körében, akiknek a folyamatos elérhetőség és az e-mail hozzáférés kulcsfontosságú volt. A készülékek biztonságosak és megbízhatóak voltak. A BlackBerry nagy hangsúlyt fektetett az adatvédelemre, ami különösen vonzóvá tette a készülékeket a kormányzati és katonai szervezetek számára.
A 2000-es évek elején a BlackBerry a mobiltelefon-piac meghatározó szereplőjévé vált. A cég számos új modellt vezetett be és folyamatosan fejlesztette a szoftverét. Az operációs rendszere (BlackBerry OS) egyedi felhasználói felülettel és számos olyan funkcióval rendelkezett, amelyek más készülékeken nem voltak elérhetőek.
A BlackBerry telefonok sikere azonban nem tartott örökké. Az Apple 2007-ben piacra dobta az iPhone-t, amely forradalmasította a mobiltelefon használatot. A BlackBerry nem tudott elég gyorsan alkalmazkodni a felhasználói élmény fokozására fókuszáló kihívásokhoz, és fokozatosan elveszítette piaci részesedését. Ezért azt a stratégiai döntést hozták, hogy leépítik a hardveres üzletágukat és teljes erőforrásukat a szoftverfejlesztésre és a kiberbiztonsági megoldások tökéletesítésére fordítják. Az átalakulás eredményeként a BlackBerry a kiberbiztonsági piac meghatározó szereplője lett.
A kiberbiztonság napjaink egyik legnagyobb kihívásává vált. A kibervédelmi képességek fejlesztése a modern stratégiai tervezés nélkülözhetetlen eleme. A BlackBerry tudás alapú, proaktív szolgáltatásaival, folyamatos fejlesztéseivel, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás felhasználásával komplex megoldásokat nyújt az információbiztonság és a kiberbiztonság területén. Nem véletlen, hogy a BlackBerry a biztonságos kommunikációs megoldásai sokrétűen jóváhagyott és széleskörű tanúsítással bíró termékek.

BlacBerry Cybersecurity: Mit kínál a BlackBerry a kiberbiztonság területén?

A Blackberry Cybersecurity termékei kiemelkedőek az adatvédelem, a végpontvédelem és a hálózatbiztonság területén.

Cylance AI

A mai számítógépes bűnözők mesterséges intelligenciát (AI) használnak, hogy maximalizálják támadásaik sikerességét. Annak érdekében, hogy lépést tartsunk a kiberbiztonsági kihívásokkal, napjaink megoldásainak is ki kell használniuk a gépi tanulás és az AI erejét. A Cylance mesterséges intelligencia-alapú algoritmikus modell sikeresen megvédi az informatikai rendszert a kibertámadások kockázatától. A rendszer képes akár a frissen létrehozott rosszindulatú programok kiszűrésére akkor is, ha előzetesen még nem találkozott a rendszer a kártevővel. Ez egy proaktív megközelítés, amely jelentősen különbözik a hagyományos, reakcióképes védelmi rendszerektől.

Mobil eszközök biztonsága

A BlackBerry megoldásai a mobil eszközöket is védik a veszélyektől és garantálják adataink biztonságát és elérhetőségét akkor is, ha az eszköz elveszne vagy az eszközt ellopnák. Az End-to-End titkosítás a legmagasabb szintű adatvédelmet nyújtja a kommunikációban.

IoT biztonság

IoT= Internet of Things; azaz a “Dolgok Internete”. A BlackBerry megoldásai megvédik a hálózatba kötött intelligens eszközöket és magát a hálózatokat. Eszközök millióban (pl. autók és egyéb fogyasztási cikkek) működnek láthatatlanul azok az ökoszisztémák, melyekben a BlackBerry megoldásaival garantálják a fogyasztók védelmét.

Fókusz a vállalati ügyfeleken

A BlackBerry megoldásai kifejezetten a vállalatok igényeire vannak kialakítva és a legmagasabb szintű védelmet nyújtják az adatok, a hálózat és a kommunikáció biztonsága érdekében minden típusú eszközön. A BlackBerry komplex megoldásai segítenek megvédeni a vállalatok érzékeny adatait, a hálózataikat és alkalmazásaikat egy kiforrott, jól bevált mesterséges intelligencia-modell támogatásával, lehetővé téve a teljes szervezetre kiterjedő átfogó védelmet.

Kormányzati és katonai megoldások

Ezeken a területeken a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek kell megfelelni. A BlackBerry világszerte tanúsított technológiája 20+ országot véd az elektronikus lehallgatás ellen.

Több évtizedes tapasztalat

A BlackBerry már a kezdetektől elköteleződött a biztonságos kommunikáció megteremtése mellett, különösen vállalati környezetben. Nem meglepő, hogy olyan népszerűvé váltak a BlackBerry készülékek a vállalati ügyfelek körében. Ez a hitvallás azóta sem változott, a biztonság minden megoldásuk alappillére.

Integrált megoldások

A BlackBerry megoldásai integráltan működnek, így a vállalatoknak nem kell több különböző szoftverrel foglalkozniuk.

Partnerségek

A BlackBerry szorosan együttműködik más technológiai vállalatokkal és kormányzati szervezetekkel, hogy a legátfogóbb védelmet nyújtsa ügyfeleinek.