Ön vagy cége

Kibercsalás áldozata?

Kibercsalás áldozata?

Megoldások cégek számára

Egyre több cég válik eltereléses csalások, zsarolóprogramok és más kibertámadások áldozatává. Az ebből eredő veszteségek gyakran visszafordíthatatlanok, de tapasztalataink alapján a károk megtérülése – legalábbis részben – lehetséges.

Kibertámadás esetén döntő fontosságú a gyors reakció. A pénzeszközök nyomon követése és befagyasztása nemcsak a cég gyors reagálásán, hanem a bankokkal és hatóságokkal való hatékony kommunikáción is múlik. Sokszor az offshore vagy összetett üzleti struktúrákban rejtőző pénz, valamint a kriptovaluta is nyomon követhető.

A kibertámadások vizsgálata során az informatikai rendszer átnézése mellett áttekintjük a releváns belső folyamatokat is, és azonosítjuk a sérülékenységeket. A felelősség megfelelő kiosztása és átruházása a cégen belül, illetve a partnerek és szolgáltatók között lehetőséget nyújt alternatív kárrendezésre is. A cég jogi csapatával közreműködve, vagy külső ügyvédi iroda támogatásával segítünk ügyfeleinknek a megfelelő kárrendezési opciók kiválasztásában.

A cégeknek érdemes proaktívan felkészülni a kibertámadásokra. Preventív megoldások bevezetésével jelentősen lehet csökkenteni a kibertámadások kockázatát és minimalizálni az ebből eredő károkat. Sőt, a cégeknek így a veszteségek megtérülésére is nagyobb esélye van.
Preventív szolgáltatásainkról bővebb információt található a “Kiberbiztonsági megoldások” és az “Információbiztonsági audit és sérülékenységvizsgálat” oldalakon.

 

Megoldások magánszemélyek számára

 

Adathalászat, kriptovaluta-csalás és jogosulatlan bróker tevékenységek – kibercsalások, amelyek során gyakran magánszemélyek vagyonát próbálják eltulajdonítani.
Támogatjuk ügyfeleinket a bizonyítékok gyűjtésében, az érintett szolgáltatókkal és hatóságokkal való kommunikációban és együttműködésben, illetve a veszteségek minimalizálásában. Az idő kritikus fontosságú ezekben az esetekben, minél több idő telik el az incidens és a reakció között, annál kisebb az esély a kár megtérülésére.